Home / Backpacken met baby

Backpacken met baby

Backpackers worden ouder en op een gegeven moment verandert je leven. De baby dient zich aan maar de travelbug blijft. Waar loopt je als fervent reiziger tegen aan wanneer je wilt blijven reizen op een manier die vergelijkbaar is  met wat je gewend was maar dan met een baby. 

Lees meer
Lees meer

Ook wij horen bij die groep backpackers die samen al veel van de wereld hebben gezien en toen we een kindje kregen besloten hier mee door te gaan. Na een veilige start in Curaçao en reis door Noord-Amerika gingen we backpacken met baby. Vietnam, Cambodja en Thailand met een baby van rond een jaar.

We hebben enorm genoten maar eerlijk is eerlijk er waren ook wel wat moeilijke momentjes. De jetlag was de eerste dagen geen pretje maar toen we een rustige plek opzochten (waar we haar wel even konden laten huilen in de nacht) was het snel over. Lastiger was dat ze niet snapte dat ze op haar kont moest blijven zitten in de bus. Dit hebben we uiteindelijk opgelost door onze route iets aan te passen. Die was achteraf ook een beetje te ambitieus. Nu hadden we meer relaxt tijd op een mooi strand.  

Koh Rong

Heel veel mensen zullen je wanneer je zwanger bent vertellen dat de mooie reizen nu wel over zijn. Of dat je moet wachten tot je kind de reis kan herinneren. Onzin! wij zeggen "Backpacken met een baby,  ja het kan!" Heb je nog wat overtuiging nodig lees dan ons artikel: 5 smoesjes over reizen met kinderen. 

Of je nu wilt gaan backpacken met baby of toch liever kiest voor zelfstandig reis maar met wat luxere accommodatie of georganiseerd. Ga je reizen met een baby dan moet je toch een aantal dingen weten van je bestemming. Kan je het water uit de kraan drinken? Hebben ze er wel luiers en hoe kan ik mijn baby het beste vervoeren?  Ook wij liepen hier tegenaan en konden deze informatie toen niet vinden. Dit is een van de redenen waarom dit blog is geboren. Ben je op zoek naar informatie over een specifiek land check dan de bestemmingspagina's

Voorbereiding voor je eerste verre reis met baby

Wanneer je gaat backpacken met een baby dan kan je ook niet maar zomaar wat in je rugzak gooien. Je hebt wat meer voorbereiding nodig.  Informatie die je kan helpen bij de voorbereiding voor een verre reis met baby kan je vinden bij:

Must-Have producten

Net als dat je voor je eerste verre reis een aantal producten hebt aangeschaft en waarschijnlijk enorm hebt getwijfeld wat nou wel handig was. Welke rugzak je moest hebben of je echt een klamboe nodig had etc. Ook voor reizen met kinderen zijn er diverse producten verkrijgbaar. Enkele zoals de Deryan travelcot en een goede ergonomische babydrager zijn echte life-savers die je reis enorm veel makkelijker maken. Lees de reviews van de producten waar we enthousiast over zijn. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Scroll to Top