Wales: Betws-y-Coed poort tot Snowdonia

0

Ga je op vakantie naar Wales, dan wil je waarschijnlijk ook naar het Snowdonia National Park. Noord-Wales heeft echt prachtige natuur en er is genoeg te doen waardoor ook Wales met kinderen een aanrader is. Een populaire uitvalsbasis voor een bezoek aan het Snowdonia National Park is Betws-y-Coed.

Tip! Schaf van tevoren de Cadw Overseas Visitor Explorer Pass aan. Deze pass (voor drie of zeven dagen) die speciaal bedoeld is voor internationale bezoekers geeft gratis toegang tot meer dan honderd kastelen en musea in Wales. Waaronder diverse plekken die in dit blog genoemd worden.

Wat te doen in Betws-y-Coed

Ik sliep een nacht in Betws-y-Coed en had een paar uur de tijd om het dorpje te verkennen. Het is een klein dorpje met veel traditionele huizen. Er loopt een klein riviertje door het stadje en een korte wandeling brengt mij naar de watervallen in het dorpje. Je kunt ook een wandeling maken naar de wat grotere watervallen, de Shallow Falls.

Betws-y-Coed waterval Betws-y-Coed waterval

Betws-y-Coed is echt een toeristisch plaatsje en het is zelfs in het laagseizoen druk met auto’s die stapvoets over de doorgaande weg rijden. Gelukkig is een deel van het dorpje alleen te voet bereikbaar. Veel huizen zijn tegenwoordig hotels, restaurants of souvenirwinkels. Maar door de mooie setting en doordat de huizen en hotels wel allemaal in originele stijl zijn gebleven is het niet al te erg ten koste van de charme van het dorpje gegaan. Er zullen hier vast ook genoeg grote hotelketens zich willen vestigen, maar toch zie ik nog geen betonnen kolossen en alleen maar laagbouw.

Sommige bezienswaardigheden in Betws-y-Coed doen aan als uit de hand gelopen hobby’s en zijn daardoor juist charmant. Tegenover het treinstation zit bijvoorbeeld het treinmuseum. Hier kun je ook modeltreinen kopen. Een oude trein is hier omgetoverd tot restaurant. Voor de kleintjes rijdt er een ministoomtreintje waar je voor twee pond een rondje mee mag maken.

Betws-y-Coed Betws-y-Coed treinmuseum
Betws-y-Coed

Loop je wat verder dan is er nog een oud kerkje, de St. Michael’s, die van binnen sober is ingericht. Er is ook een loopbrug die de start vormt van de wandelroute rondom Betws-y-Coed.

Hoewel Betws-y-Coed dus leuk genoeg is en voldoende faciliteiten heeft om goed te kunnen overnachten en te eten is het niet een bestemming op zichzelf. Het gaat juist om alle gave activiteiten hier vlakbij, zoals het Zip World Fforest, Surf Snowdonia en natuurlijk de prachtige natuur. Je leest hier meer over in het blog Wales met kinderen.

wales surfsnowdonia

Hotel in Betws-y-Coed

Ik verbleef in het Royal Oak Hotel in Betws-y-Coed. Een prima hotel met ruime kamers die warm zijn ingericht. Elke kamers is anders, dus het is altijd even afwachten wat je krijgt. Beneden is een druk restaurant met een pub. Hier kan je prima eten, maar het is wel aan te raden om te reserveren, want het is hier altijd druk. Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid. Liever wat anders? Bekijk hier het totale aanbod van hotels en B&B’s Betws-y-Coed. In het hoogseizoen moet je echt op tijd reserveren!

Betws-y-Coed hotel

Betws-y-Coed hotel

 

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.