Home / Reisinformatie / Europa / Belgie / De railbikes van de Molignée

De railbikes van de Molignée

In de Ardennen liggen honderden kilometers oude spoorweg. Naast het creëren van fietspaden op deze routes, is er in de Ardennen ook de mogelijkheid om een railbike (in het Frans draisine) te huren. Op een fiets voor 4 personen, waarvan er twee moeten fietsen, kun je een route van enkele uren fietsen. Ook leuk dus om te doen met jonge kinderen want die kunnen gewoon relaxt zitten terwijl je als ouder trapt.

railbikes molignee
railbikes molginee

De railbikes van de Molignée zijn te huur vanaf Falaën of Warnant. Omdat het een enkelvoudig spoor is, zijn er vaste starttijden (4x per dag). Vanuit Warnant fiets je 4 kilometer naar Falaën, daar kan je beslissen terug te fietsen of door te rijden naar Maredsous nog een keer drie kilometer extra. Je moet dan vanaf daar natuurlijk ook weer terug fietsen in totaal zo’n 14 kilometer.

Wij kozen voor het traject van Falaën naar Maredsous. Het traject van Falaën naar Maredsous heeft wat hoogteverschil. Eerst ga je bergop en terug bergaf.Je kunt deze activiteit dan ook prima combineren met een bezoek aan de Abdij van Maredsous. De Abdij van Maredsous is echt een aanrader om te bezoeken met een tour. Ook aan kinderen is gedacht er is een fijne speeltuin buiten en een goed restaurant waar je natuurlijk ook het abdijbier kunt proeven.

De route is heel groen zo rij je de ene keer door bossen en dan weer over een viaduct of langs een dorpje. Zorg wel voor passende kleding. Tijdens onze rit ging het flink regenen en we konden nergens schuilen. Op het moment dat je niet hoeft te trappen kan het ook stil zitten ook best koud zijn.

railbikes molginee

De railbikes hebben twee zadels, waar twee mensen kunnen zitten die trappen. In het midden is een bankje, ideaal voor twee kinderen. Afhankelijk van de lengte van je kind zou je kind vanaf een jaar of acht zelf moeten kunnen trappen. Voor kleine kinderen wordt aanbevolen maxi-cosi of autostoeltje te gebruiken. Je kunt je kind ook in een babydrager dragen.

Bekijk voor meer informatie de website. Lees ook onze andere blogs over de Ardennen met kinderen zoals:

railbikes molginee

Er zijn nog veel meer rail carts in de wereld te vinden, zoals bij Cuzama in Mexico of die bij Battambang, Cambodja. Welke heb je wel eens geprobeerd en wat vond je ervan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top