Denemarken ook voor een lang-weekend, herfstvakantie of meivakantie

2

Ooit wel eens gedacht aan een korte vakantie, herfstvakantie of meivakantie in Denemarken? Of om voor een lang weekend weg met de auto naar West-Denemarken te gaan?

Tip: Landal zit nu ook in Denemarken. Omdat de Denen en Noren andere vakantieperiode’s hebben zijn de prijzen gunstig. Check via deze link de actuele aanbiedingen met 25% korting.

Natuurlijk, een weekendje vliegen naar Göteborg kan altijd, maar aan een autovakantie Denemarken hadden we zelf niet direct gedacht. Totdat we met een enthousiaste medewerker van het toerismebureau van West-Denemarken in gesprek raakten. Natuurlijk waren we liever langer gegaan, maar aangezien de bodem van onze vakantie-uren in zicht was, besloten we de proef op de som te nemen. Met Pinksteren gingen we naar Denemarken voor een lang weekend en we hadden een geweldige tijd zoals je in onze travelmovie kunt zien. Blogger Vera ging ook naar Denemarken met de kinderen voor een weekje maar ze koos voor het eiland Funen in combinatie met Legoland.

vakantie denemarken

Een lang weekend in Denemarken

We reden op donderdag pas laat na het werk weg en knallen over de Duitse Autobahn. Naar Ribe rij je al in vijf uur, maar wij zitten al in de vakantiestemming dus stoppen uitgebreid voor het eten. We komen daarom rond middernacht aan in ons huisje in Blåvand, gelukkig kunnen we zonder veel moeite onze dochter in bed verder laten slapen.

Op vrijdag begonnen we de dag met een wandeling door de duinen en bezochten daarna het Visserij- en Maritiem museum in Esbjerg, een groot succes bij ons en onze dochter. Ook verkenden we de andere bezienswaardigheden in Esbjerg. Daarna was het dutjes tijd voor de kleine dame en genoten wij met een wijntje op het terras. Zaterdag genoten we alweer, maar nu van de natuur en stranden in Blåvand en gingen we naar Ribe, het oudste dorpje van Denemarken. Zondag was een volle dag: we namen de boot naar het eiland Fanø waar je met je eigen auto over het strand mag rijden. Op Fanø bezochten we niet alleen het mooiste dorpje van Denemarken maar we gingen ook op zeehondensafari. Zondag tenslotte gingen we op weg naar huis eerst langs het Ribe Vikingecenter, een superleuke attractie met kinderen.

Ribe Vikingecenter

Rond het avondeten waren we thuis na een paar heerlijke dagen echt in de vakantiestemming geweest te zijn. Bovendien heeft het ons nu geen vakantiedag gekost dankzij de vrije Pinkstermaandag en omdat we voor de vrijdag slim schoven met papa/mama/thuiswerkdagen. Benieuwd wat een lang weekend Denemarken kost, lees dan ons budgetartikel.

vakantie denemarken

Natuurlijk kregen we in onze omgeving genoeg opmerkingen als “Nederland is ook mooi” maar wij vonden deze korte vakantie echt een succes. We hebben toch unieke dingen gedaan en gezien die echt typisch Deens zijn en bovendien het heel fijn gehad met ons gezin. Wij vonden 5 uur reizen niet te ver en onze kleine dame slaapt prima in de auto dus we kwamen ook echt uitgerust en opgeladen weer thuis. Ik kan me zeker voorstellen dat we vaker dit soort constructies bedenken zeker wanneer we eenmaal vast zitten aan de schoolvakantie. Pinksteren (als je kinderen de vrijdag ervoor ook vrij zijn) of Hemelvaart (+ de vrijdag na Hemelvaart) lenen zich hiervoor het beste. Veel basisscholen hebben daarnaast ook enkele keren per jaar een lesvrije dag. Vrijdag vrij betekent op donderdagmiddag direct na school wegrijden voor je lange weekend.

vakantie denemarken

Herfstvakantie of meivakantie Denemarken

Als een lang weekend weg al kan, dan zijn de voorjaarsvakantie, herfstvakantie of meivakantie in Denemarken helemaal ideaal. Je hebt dan net wat meer tijd en kunt verschillende regio’s in Denemarken combineren. Bovendien reis je niet in het hoofdseizoen want een groot verschil maakt in de kosten. Zo is een huisje huren in Denemarken een stuk aantrekkelijker buiten de zomervakantie. Veel bezienswaardigheden zoals het Viking Centre in Ribe zijn open van eind april tot eind oktober open je hoeft dus niks te missen wat betreft attracties.

blavand paarden

Heb je naast de suggesties die we je al gaven nog meer inspiratie nodig wat te doen in Denemarken? Blogster Sandra van Stralend Schrijven ging bijvoorbeeld in de meivakantie een week met haar gezin naar Denemarken en de officiële visit Denmark site heeft nog veel meer ideeën voor een mei- of herfstvakantie met kinderen.

Lijkt het je wat: een korte autovakantie Denemarken?

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

2 reacties

 1. Ik ben aan het proberen een rondreis door denemarken (hamburg – ribe/billund – kopenhagen – Lubeck en dan terug naar huis) te plannen voor 8 dagen in de meivakantie.
  Nog niet zeker dat we gaan. Maar ach als ik een plan gemaakt heb kunnen we die altijd later nog eens gebruiken.
  Nu is Denemarken flink duur. Ook als het aankomt op boodschappen in de supermarkt heb ik begrepen.
  Heb je nog goede tips op dat gebied? zijn er bepaalde eetgelegenheden die minder duur zijn, of supermarkten die goedkoper zijn (denk aan verschil Lidl en AH). of zou je ons aanraden om bepaalde producten mee te nemen of in Duitsland te kopen?
  Verder zit er een veerboot op de route (Rødby -fehmarn).
  Heb je tips qua budget. Kun je goede aanbiedingen vinden en waar dan.
  Moet je op andere manieren zoeken zoals jullie doen met vliegtickets?

  En dan nog een tegenovergestelde.
  Zijn er in Denemarken ook dingen die juist aanzienlijk goedkoper zijn dan in nederland of de rest van europa?

  Ik ben heel benieuwd naar je antwoord.
  Alvast heel erg bedankt!

  • Kies voor een huisje en accommodatie waar je zelf kunt koken. Basis boodschappen (pasta, rijst etc en alcohol) meenemen vanuit Nederland.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.