Home / Inspiratie / Reisbloggen / Terugblik 2016: een jaar in reizen

Terugblik 2016: een jaar in reizen

Het einde van het jaar is de tijd voor lijstjes en terugblikken. Waar waren wij dit jaar allemaal en wat waren onze meest gelezen blogs?

We begonnen onze terugblik uit 2015 ermee dat het op werkgebied pittig was. Ook 2016 begon lastig maar in het eerste kwartaal veranderde er veel. Marcel ging naar de USA, ondere andere om te bekijken of het hoofdkantoor daar een goede plek zou zijn om te werken en wonen. Door verschillende redenen liep het anders dan verwacht. We hakten de knoop door en kozen ervoor in Nederland te blijven, maar wel voordat onze dochter naar school gaat nog een mooie lange reis te maken. Fijn! En nu tellen we af en is het eind deze maand zo ver we gaan twee maanden naar Zuid-Amerika

san fransisco met kinderen

Ik ging werken met een coach die me hielp prioriteiten te stellen. Ik besteed meer uit zoals het huishouden. Van totaal uit balans heb ik nu wat betreft werk-blog-privé balans een wankel evenwicht bereikt.

gezin op reis luxemburg

In 2014 bezochten we 15 verschillende landen op 4 continenten (terugblik 2014). In 2015 waren we nog meer op reis, bijna 2 maanden maar naar minder landen. We reisden toen vooral in Europa met uitzondering van de 3 weken in Panama, Marcels werktrips in de USA en een kleine week Izmir (ja, dat is echt Azië). In 2016 was het wat betreft landen rustiger maar ook nu waren zeker 2 maanden op reis. Marcel met twee lange werktrips en fiets-, hardloop- en mannenweekenden zelfs bijna 3 maanden. Wel bleven met name in Europa en ook wat meer in eigen land maar we bezochten ook weer ons geliefde Azië met een vakantie van 3 weken in Myanmar en Thailand. Buiten Europa ging Tikva ook nog naar Israël en Marcel naar de USA.

alotawpyi gu hpaya zonsondergang

Voor ons doen bezochten we extreem weinig nieuwe landen. We konden Myanmar en Zweden (alleen nieuw voor Tikva) bijschrijven maar daar komt Colombia nog bij. Onze dame mocht nog wel China, Slovenië en Zweden bijschrijven op haar lijstje. Hoogtepunten van dit jaar waren de tempels van Bagan, slapen in een boswachterswoning en de mooie natuur van Slovenië.

Slovenie met kinderen

Onze reizen van 2016

We begonnen het jaar met Marcels trip naar Californië en vlak daarna een winterse stedentrip naar Bremerhaven. Ook met sneeuw en kou blijkt dit een leuke stad te zijn. Daarna was het tijd voor onze drieweekse vakantie waarbij we naar Thailand en Myanmar gingen met een 2-daagse tussenstop in China. Myanmar was heel leuk maar ik viel er niet voor zoals Panama het jaar ervoor. Ik denk dat we ook niet snel meer zoveel vluchten (6) in een 3-weekse vakantie zullen stoppen: dat breekt het ritme toch best op. Eenmaal thuis ging Marcel nog skiën in Winterberg en beleefden we een heel koud paasweekend in de Belgische Ardennen. In april ging Marcel fietsen in Frankrijk maar verder bleven we thuis. In mei stonden we dan ook te trappelen om weer op pad te gaan en ons lange weekend in Trier en Saarburg was onze favoriete korte trip van 2016. Superleuk dat we nu met onze dame ook steeds meer stoere dingen kunnen ondernemen zoals een rodelbaan.

In juni gingen we 10 dagen naar Italië en Slovenië. Italië is altijd fijn, en Slovenië is echt prachtig, wat een mooie natuur! De fijnste accommodatie van dit jaar? Zonder twijfel ons huisje in bos waar we het weekend erop waren. We deden er gelijk daarna ook nog maar een blogtrip naar Laag Holland achteraan naar Nederlandse dorpen zoals Marken en Volendam. Na twee weken even bijkomen ging de summer of fun door met een trip naar Luxemburg. Hier wandelden we door de spannende bossen en dit was onze meest ontspannen persreis van het jaar. In augustus gingen we net als vorig jaar 4 dagen naar Hessen. Het was een drukke reis met 2 dagen extreem koud en 2 dagen zonnig weer.

Marcel ging voor zijn werk nog een week naar de USA: LA, New Jersey en Boston stonden op de planning. September was een crazy reismaand met twee perstrips voor Tikva naar de Vendée en de noordelijke Vogezen. Tussen die twee weekenden in waren we met zijn driëen in de Alde Faenen, en aan het einde van de maand ging Marcel naar Berlijn. Het najaar deden we het voor ons doen wat rustiger aan om zo ook echt naar de lange reis toe te kunnen leven. Terwijl Marcel met zijn vrienden naar Madrid ging bezochten wij voor een moeder-dochter weekend Stockholm. In november ging Tikva nog een week naar Israël en Marcel vloog voor werk nog naar wat Europese bestemmingen maar zonder tijd echt wat te zien.

Als we het zo achter elkaar zetten is het weer een toplijst. Wat hebben we veel gedaan en gezien.

Stockholm met kinderen

Onze best gelezen blogposts van 2016

Veel van de favorieten van de afgelopen twee jaar bleven het dit jaar goed doen maar ook nieuwe blogposts sloegen goed aan. De populairste was ons uitgebreide artikel over “Zikavirus en reizen als je zwanger bent of met kinderwens“. Veel ouders zijn ook op zoek naar de “beste draagzak voor thuis en op reis

Op Facebook was ons artikel met “5 redenen waarom je moet reizen met een peuter” een hit.

Het is leuk om te merken dat jullie Gezin op Reis ook weten te vinden voor je stedentrips. Artikelen over bijv Saarburg, ons supermooie huisje in het bos en het gave Klimahaus in Bremerhaven worden goed gevonden.

Ook onze artikelen over Myanmar werden natuurlijk door jullie gelezen, maar een stuk minder dan ik verwacht had. Wellicht is deze bestemming toch nog wat te avontuurlijk voor veel gezinnen. Het enige artikel dat er echt boven uitsteekt is dat over Bagan.

Roddelbaan Saarburg

Wat brengt 2017 ons?

Om te beginnen een mooie reis van 2 maanden door Zuid-Amerika. In maart zijn we weer terug en gaat onze dochter voor het eerst naar school. We hadden een aantal reisplannen voor daarna maar om verschillende redenen zijn die (nog) niet concreet geworden. Alleen een weekendje Gent eind april is zeker. Maar er komt vast nog genoeg aan.

Bovendien hebben we inmiddels een 5-tal vast bloggers met gezin en die hebben een aantal mooie reizen op de planning staan zoals New York en Sri Lanka maar ook dichterbij in België en Duitsland.

We wensen iedereen een gezond en reislustig 2017 toe! Wat zijn jouw plannen voor 2017?

8 gedachten over “Terugblik 2016: een jaar in reizen”

  1. Wat hebben jullie veel moois gezien! En dan nu ook nog een gave reis aan het maken. Fijn dat dat nog even kan voordat de kleine naar school gaat! Moet spannend zijn geweest voor jullie, het wel of niet naar de VS gaan. Fijn dat de knoop iig is doorgehakt! Een fijne jaarwisseling gewenst in Colombia!

  2. Wat hebben jullie weer ontzettend veel gezien en gedaan! Ook fijn dat je iets van balans hebt gevonden, ook al is het dan nog wankel 😉 En wat fijn dat jullie grote reis er nu echt bijna aankomt, een beter begin van 2017 is er niet!

  3. Jullie hebben ontzettend veel gezien en gedaan. Nou ja, nu kan het nog. Althans, het kan altijd, maar zóveel op reis (en op de momenten waarop jullie willen) zal lastig gaan worden. Geniet er dus komende reis maar éxtra veel van! Ik ben heel benieuwd! Naar Colombia wil ik ook heel graag…

  4. Wat een mooi jaar! Ondanks dat je weinig nieuwe landen hebt bij kunnen schrijven heb je toch heel wat gezien!

    En 2017 gaat vast net zo mooi worden! Hij zal in elk geval goed beginnen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top