Reisverslag: Abu Dhabi

0

Was Bangkok het toetje was van onze reis, dan is Abu Dhabi de koffie. Tijdens een lange stopover bezoeken we onder andere de Grand Mosque (Sjeik Zayed-moskee).

Bangkok naar Abu Dhabi is al een behoorlijk eind, gelukkig hebben we een hotel geboekt op de luchthaven van Abu Dhabi. Dit geeft ons de kans even op te frissen voor we de stad ingaan. We zijn er om 12 uur lokale tijd en vliegen om 2 uur (14 uur later) weer verder. Met de maar 4 dirham (<1 euro) kostende bus staan we na een klein uur in de stad zelf. Het is 37 graden en de afstanden zijn wat groter dan ik op de kaart in had geschat. Onze nette kleding (lange rok/lange broek, lange mouwen) lijkt ook onzinnig: we zien allemaal mensen met korte rokjes en blote mouwen. Alleen al door over straat te lopen merken we dat Abu Dhabi echt wel een heel ander emiraat is dan Dubai dat we een aantal jaar geleden bezochten. Het is wat ingetogener wat betreft gebouwen maar er zijn ook minder exclusieve auto’s. Het voelt vrijer, veel meer groen ook. Veel parkjes waar hele families gezellig aan het picknicken zijn.

abu dhabi

De corniche is een breed pad langs het water maar het mooiste uitzicht heb je vanaf de Marina. Hier kunnen we wat mooie skyline foto’s maken. De zon begint al onder te gaan en we nemen een taxi naar de enige bezienswaardigheid die we absoluut wilden zien, namelijk de moskee. Het gebouw werd in 2007 geopend en heeft bijvoorbeeld het grootste tapijt ter wereld.

Abu dhabi

De moskee stelt zeker niet teleur, het tegendeel zelfs, wat een geweldig mooi gebouw. Veel marmer en met parelmoer ingelegde zuilen, prachtige kroonluchters en mooie verlichting. Dit is typisch zo’n voorbeeld waarbij foto’s veel meer vertellen dan woorden.

abu dhabi

Na ons moskeebezoek stoppen we mevrouwtje in bed en duiken er zelf ook snel in. Heel fijn om niet tot middernacht op het vliegveld rond te hangen maar even een paar uur te slapen voordat de nachtvlucht naar Düsseldorf gaat.  Het einde van een heerlijke vakantie samen.

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.