Home / Reisinformatie / Azie / Maleisie / Sanrio Hello Kitty Town en Thomas Land

Sanrio Hello Kitty Town en Thomas Land

Zijn jouw kinderen ook fan van Hello Kitty, Thomas de Trein, Bob de Bouwer, Pingu, Barney en Angelina Ballerina? Mijn dochter van vier wel, dit zijn de filmpjes die ze graag kijkt op haar tablet of op Netflix. Wat is dan leuker dan je helden in het echt ontmoeten in een pretparkje dat ook nog eens echt gericht is op kindjes van 3 tot een jaar of 8?

Helemaal niks! Ze vond het geweldig en heeft het nu we thuis zijn nog vaak over Sanrio Hello Kitty Town en Thomas Land. Beide bevinden zich trouwens in hetzelfde gebouw in Joho Bahru, Maleisië, net over de grens met Singapore en op kruipafstand van ons hotel Jen Puteri Harbour. We sliepen trouwens ook nog eens in een Hello Kitty kamer.

sAnrio hello kitty

Hello Kitty Town

We gingen als eerste naar Hello Kitty Town waar we werden overweldigd door een wolk van roze, glitters en zoetigheid. Mijn dochter kreeg een stempelkaart en hiermee konden we verschillende activiteiten ondernemen.

We begonnen met een Hello Kitty in Oz World waar we opdrachten moesten doen. Dit was niet echt een succes. Ik snapte zelf niet helemaal wat er nou precies de bedoeling was. De medewerkster die met ons meeliep sprak Engels met een dik accent wat ook niet helemaal hielp en voordat ik het mijn dochter had uitgelegd was de tijd alweer op.

Gelukkig waren de rest van de activiteiten een stuk makkelijker en hoeft je kind daar ook geen Engels voor te spreken. We mochten een button maken, een Hello Kitty koekje versieren en daarna lekker opeten, verkleed op de foto en een foto lijstje knutselen. Als ouder mag je aan alles ook gewoon mee doen.

sAnrio hello kitty sAnrio hello kitty

Verder kan je nog een kijkje nemen in het huis van Hello Kitty, waar mijn dochter vooral het bad geweldig vond. Ook is er een indoor speeltuin waar een machine om de paar minuten een boel balletjes uitspuugt, tot grote hilariteit van alle kindjes. De enige echte attractie in Hello Kitty town zijn de roze (uiteraard!) theekopjes.

Waar Hello Kitty Town echt in uitblinkt zijn niet de activiteiten of de attracties, maar de shows. We hebben meerdere shows bekeken die meestal tussen de 10-20 minuten duurden. Alle shows waren over de top. Met acteurs op rolschaatsen, blauw haar, gekleurde pakjes, zang, dans en bellenblaas. Het lijkt wel carnaval en het wordt echt goed uitgevoerd. Natuurlijk kijkt mijn dochter haar ogen uit. Daarna mogen alle kindjes nog op de foto.

sAnrio hello kitty sAnrio hello kitty sAnrio hello kitty

Ik maak een lijstje van alle showtijden. Bij binnenkomst hebben we een bandje gekregen en hiermee kunnen we vrij rondlopen tussen Thomas Land en Hello Kitty Town maar ook gewoon naar buiten. Zo gaan we nog even terug naar het hotel en naar een restaurantje. Hoewel dat niet hoeft: er is hier ook een restaurantje en er worden bijvoorbeeld ontzettend roze gebakjes verkocht.

Thomas Land

Thomas Land mag dan de naam Thomas Land hebben maar hier hebben ook de andere figuren zoals Bob de Bouwer een plekje. Op zijn bouwplaats kunnen we lekker aan de slag met bouwblokken.

Op verschillende tijden komen ze langs voor een meet en greet of soms een activiteit. Voor de dansles van Angelina Ballerina wordt mevrouwtje superschattig aangekleed en daarna leert ze drie pasjes en mag op de foto. Er is hier ook een groot podium waar toneelstukken plaats vinden. Zo kijken we naar Thomas de Trein en zijn verjaardagsfeestje.

Thomas Land Thomas Land

Maar Thomas Land heeft ook meerdere attracties die echt gericht zijn op jonge kinderen. Alleen in de botsauto’s mag ze niet: hier moet je 1,20m voor zijn. De rest kan ze helemaal zelf doen. Fijn want de wifi is hier goed en ik praat even bij met het thuisfront terwijl mijn dochter rondvliegt in de vliegtuigjes. Er is zelfs een aparte ouderruimte (waar de wifi dan weer net niet werkt) met massage stoelen en relaxte plekjes. Vanaf hier zie ik mevrouwtje heerlijk spelen op het klim en klauter gedeelte. Een andere attractie is een zweefmolen, klein treintje en een vliegende bus. Allemaal erg leuk voor jonge kinderen maar je moet niet de verwachtingen hebben van een compleet indoor pretpark zoals je bij Berjaya in Kuala Lumpur bijvoorbeeld wel hebt.

Thomas Land Thomas Land

Dat hoeft ook niet mijn dochter heeft hier een heerlijke dag gehad, waar ze nog lang over napraat. De mooie shows, het ontmoeten van haar idolen en gewoon lekker spelen. Meer informatie bekijk de website.

Lees ook onze andere blogs over een vakantie met kinderen in Maleisië, zoals over Legoland Maleisië, the lost world of Tambun of over de hoofdstad Kuala Lumpur met kids.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top